TOP storitve

 

OPOZORILO: storitev TOP začasno ni na voljo.

Storitev TOP (Trimble Online Processing) vam omogoča obdelavo opazovanj statične oziroma hitre statične izmere GNSS. Rezultat obdelave so izravnane koordinate točke v državnem koordinatnem sistemu, ki se izračunajo z uporabo stalnih postaj GNSS omrežja SIGNAL.

TOP je spletna aplikacija, nameščena na strežniku omrežja SIGNAL. Za uporabo storitve potrebujete samo internetni brskalnik in dostop do spleta. Po prijavi v spletno aplikacijo naložite datoteke z meritvami na naš strežnik in sprožite obdelavo. Sistem vam poda številko naročila, ki je dodano v čakalno vrsto. Ko je obdelava opazovanj končana, prejmete obvestilo po e-pošti. Zatem lahko na portalu prenesete poročilo z rezultati obdelave opazovanj, tj. z izravnanimi koordinatami izmerjene točke. Več o samem postopku je zapisano v navodilih za uporabo TOP storitve.

Dodatne zahteve za uporabo:

  • Podprti formati datotek z opazovanji GNSS so: RINEX 2.xx, RINEX 3.xx, Hatanaka RINEX in interni formati Trimble (DAT, TGD, T01 in T02).
  • Datoteka z opazovanji mora vsebovati samo statična opazovanja na eni točki.
  • Datoteka z opazovanji mora vsebovati dvofrekvenčna kodna in fazna opazovanja (L1 in L2).
  • Če so vaša opazovanja shranjena v več datotekah, jih združite v arhiv ZIP in naložite le tega. Vse datoteke z opazovanji v arhivu ZIP morajo pripadati isti točki in biti rezultat izmere z istim instrumentarijem – podatki o sprejemniku in anteni, ki so zapisani v glavah datotek z opazovanji morajo biti enaki v vseh združenih datotekah.

Vse uporabnike naprošamo, da obvezno preberejo dodatna opozorila o rezultatih TOP storitve!

Za uporabo storitve se je potrebno registrirati, kar lahko opravite TUKAJ.

Na voljo nudimo dva paketa:

  • Storitev TOP komercialno: paket omogoča brezplačen dostop do portala RINEX in plačljivost storitev preoblikovanja, tj. naknadne obdelave opazovanj statične in hitre statične izmere GNSS. Cena storitve preoblikovanja meritev znaša 0,26 €/sekundo uporabo storitve (NE podatka!). Statistično smo določili, da programska oprema za preoblikovanje ene ure podatkov meritev potrebuje 16,2 sekunde. Povedano drugače, zaračunan je čas, ki ga strežnik potrebuje, da preoblikuje podatke, katere ste naročili.
    V praksi to pomeni, da je cena za obdelavo podatkov meritev:
    Cena = 16,2 sekunde (čas za obdelavo ene ure podatkov) x 0,26 €/ sekundo = 4,21 €.
  • Storitev TOP nekomercialno: paket omogoča brezplačen dostop do portala RINEX in brezplačno storitev preoblikovanja, tj. naknadne obdelave opazovanj statične in hitre statične izmere GNSS. Storitev TOP nekomercialno je namenjen vsem uporabnikom, ki so upravičeni do brezplačne uporabe storitev v skladu s trenutno veljavno zakonodajo. Nekomercialni uporabniki so organi in organizacije javne uprave, ki podatke uporabljajo za opravljanje javnih nalog.

Več o naročniških paketih si lahko preberete TUKAJ.